Werknemer in de spotlight: Frank

13 juli 2017 • Brieneke van den Einden
Vandaag is hij officieel twee jaar in dienst; Frank, het Sonnestraaltje van Zoso. Na het afronden van zijn opleiding ICT & Media Design begon hij in juli 2015 bij Zoso. Toen voor ons al een bekend gezicht omdat hij zijn oriƫnterende stage al reeds bij ons afgerond had. Maar wie is onze Frank nu eigenlijk?

Frank staat binnen Zoso ook wel bekend als Frank de MAND of Frank SonneMAND. Dit heeft natuurlijk een korte uitleg nodig; Na het zien van de video ‘Mandje van Tichelaar’ werd ‘MAND’ een kreet die Frank regelmatig begon te roepen op de werkvloer. Al snel vlogen meer variaties van het woord ‘MAND’ ons rond de oren, zoals ‘KLANT’, ‘WAND’, ‘LAND’. Zodra collega's in hun gesprekken het woord mand of variaties hiervan laten vallen reageert Frank hierop met het hard roepen van het desbetreffende woord. Zelfs wanneer hij zich aan de andere kant van het kantoor bevind. Dit is slechts één voorbeeld van de vele kreten van onze Frank, denk hierbij ook nog maar eens aan ‘Biem!’, ‘Dikke BMW’ en ‘Via de keeper!’. Dit alles zorgt regelmatig voor erg gezellige momenten op de werkvloer. Wil je meer weten over Frank? Lees dan zijn antwoorden op de onderstaande vragen eens door!

 

max-width: 400px;

 

Frank op het werk

Hoe ben je bij Zoso terecht gekomen?

Voor de opleiding ICT & Media Design die ik destijds volgde, was ik op zoek naar een geschikte stage plek. Ik heb toen bij Zoso gesolliciteerd en hier in 2013 mijn oriënterende stage gelopen. Flash forward naar juli 2015; ik was net afgestudeerd en had eigenlijk nog geen idee of en waar ik wilde gaan werken. Dick heeft me toen uitgenodigd voor een gesprek en toen ben ik vrij snel weer bij Zoso aan de slag gegaan!

Hoe lang werk je al bij Zoso?

In juli 2017 dus twee jaar.

Wat voor werkzaamheden doe je bij Zoso?

Ik hou me voornamelijk bezig met programmeerzaken, zowel front-end als back-end, maar hoofdzakelijk back-end. Back-end wil zeggen het niet-zichtbare deel van een webapplicatie, dus technische zaken zoals het uitlezen van een item, uploaden van een bestand, nieuwe gebruiker aanmaken etc.

Wat vind je het leukste aan je baan bij Zoso?

Ik vind het leuk om te sparren over hoe we een uitdaging of probleem aan gaan pakken, en dan vind ik het vaak nog leuker om dit technisch te realiseren. In principe is het een soort van puzzelen.

Waar ik ook veel plezier in heb is kleine animaties uitdenken en ontwikkelen, of manieren bedenken waarop we complexe ontwerpen om gaan zetten in werkende code.

Naast alle werkgerelateerde zaken dragen ook de sfeer op kantoor en het team er aan bij dat ik plezier heb in mijn werk. Vooral de gameavonden en het tafelvoetballen tussen de middag zijn gezellig.

Wat is je favoriete, door Zoso gemaakte, website?

Dat is een lastige keuze, want er zijn veel websites door ons gemaakt die toffe elementen bevatten. Mijn eerste ingeving is Arcane Atelier. Want naast dat ik vind dat Igor mooie dingen maakt, heb ik hier de ‘hartslag’ animatie gemaakt die je terugziet in de headers. Dat was leuk om te doen!

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Echt hele grote blunders heb ik naar mijn weten nog niet gemaakt (afkloppen!), maar de nodige ‘Oh ja..’ momentjes heb ik wel gehad.

Bijvoorbeeld mezelf afvragen waarom ik in godsnaam niks terugzie van de wijzigingen die ik doorvoer en er vervolgens achterkomen dat ik op het foute testdomein aan het kijken ben.. oeps..

Of jezelf blind staren op je code, afvragend waarom het niet werkt en tot de conclusie komen dat je een punt-komma bent vergeten.

Is er iets in je (werkende) leven wat je graag over zou willen doen?

Als ik terug kijk op de code die ik tijdens mijn stage heb geschreven dan zou ik sommige zaken graag opnieuw doen. Hoewel ik van tevoren nadenk over de aanpak van een probleem, heb ik soms nog steeds het gevoel dat ik het iets anders aan had kunnen pakken. Maar al doende leert men natuurlijk, dus dat gevoel gaat waarschijnlijk nooit volledig weg.

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Het lijkt me leuk om me verder te verdiepen in webanimaties, met bijvoorbeeld GSAP. Ook zou ik graag meer te weten willen komen over PHP7.

Wie is Frank thuis?

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren heb ik een paar potjes van de game Rocket League gespeeld. Dat is een soort van voetballen in een gigantisch stadion met auto’s in plaats van voetbalspelers. Ik ben allesbehalve een pro maar soms gaat het wel lekker, net zoals gisteren!

Welke hobby’s vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Zoals het antwoord hierboven al doet vermoeden vind ik het leuk om op z’n tijd een spelletje op te starten. Daarnaast drum ik in een bandje en speel ik een klein beetje elektrische gitaar. Ook bezoek ik graag concerten en festivals.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Levensbedreigende situaties en andere zaken die echt niet kunnen wachten tot de morgen. Laat me anders maar gewoon slapen!

Waar verbaas jij je wel eens over?

Op internet zie ik wel eens zogenaamde ‘fail compilations’ voorbij komen. Ik wil absoluut niet beweren dat ik zelf perfect ben, maar soms zie je filmpjes en GIFjes voorbij komen waarvan ik denk “Wat was je denkende?”. Dan verbaas ik me soms toch over het gezond verstand van sommige mensen.

Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

Mensen met een ‘ikke, ikke en de rest kan stikken’-mentaliteit en die geen rekening houden met anderen. Ik ben ook allergisch voor bumperklevers.

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Moeilijke vraag. Ik denk dat ‘je er niets mee opschiet om boos te blijven op iemand’ wel een waardevolle les is. Daar ben ik sowieso slecht in.

Als je een bekendheid zou mogen ontmoeten, wie zou je willen ontmoeten en waarom?

Ik zou Dave Grohl wel eens willen ontmoeten (frontman Foo Fighters). Buiten dat het me een heel aardige persoon lijkt ben ik ook fan van z’n muziek, zeker uit de tijd dat hij bij Nirvana drumde.

Is James Bond volgens jou een superheld?

Ik denk het wel. Hij vecht tegen slechteriken op de meest onmogelijke manieren, op de meest onmogelijke locaties en hij wint tot nu toe altijd. Dat lijken mij wel superheld-waardige kenmerken.

 

Ook benieuwd wie onze andere collega's zijn?