Werknemer in de spotlight: Femke

14 maart 2017 • Brieneke van den Einden
Femke is op 6 februari 2012 begonnen met haar afstudeerstage bij Zoso, destijds bestaande uit Dick en Josine. Na haar stage is ze fulltime aan de slag gegaan bij Zoso en is ze inmiddels ‘Projectleider’ en ‘Hoofd-webdeveloper’. Maar wie is onze Femke nu eigenlijk?

Ik kan je diverse dingen vertellen over Femke, zoals bijvoorbeeld dat het bureau van Femke is uitgeroepen tot het meest opgeruimde bureau van de werkvloer. En wanneer collega's iets kwijt zijn, in de meeste gevallen door eigen schuld, weet Femke het altijd wel te liggen. En die 'Catapencil' op haar bureau, die ze zo nu en dan gebruikt om haar niet luisterende collega's met propjes te bestoken. Maar wie Femke nu precies is, kun je toch het beste van haar horen!

Femke op het werk

Hoe ben je bij Zoso terecht gekomen?

Tijdens mijn laatste jaar op de Fontys te Eindhoven moest ik op zoek gaan naar een afstudeerplek om mijn opleiding te kunnen afronden. Ik ben hiervoor gaan zoeken naar bedrijven in de regio Helmond, en ben daarbij Zoso tegengekomen. Toen ik langs mocht komen op gesprek beviel me het hier heel goed. En gelukkig was dit wederzijds, want ik mocht terugkomen!

Hoe lang werk je al bij Zoso?

Ik werk nu 5 jaar bij Zoso, met mijn afstudeerperiode meegeteld. Sinds 6 februari 2012 alweer.

Wat voor werkzaamheden doe je bij Zoso?

Mijn hoofdwerkzaamheid is programmeren, daar besteed ik het grootste deel van mijn dag aan. Daarnaast houd ik de mail bij, beantwoord ik telefoontjes, doe ik de “simpelere” administratie dingen zoals factureren inboeken en versturen, en begeleid ik een aantal projecten.

Wat vind je het leukste aan je baan bij Zoso?

Ik vind het erg moeilijk om hiervoor een keuze te maken, dus ik deel gewoon alles wat ik leuk vind! Ik vind de afwisseling in het werk leuk, zowel tussen de werkzaamheden als tussen de verschillende type projecten. Als ik ga kijken naar de werkzaamheden vind ik het prettig niet de hele dag te programmeren, maar ook andere dingen tussendoor te doen. Dat breekt de dag een beetje. Qua projecten zijn de grote projecten leuk, maar op zijn tijd een kleinere website, of een totaal ander project is ook fijn. Daarnaast heb je ook de niet werk gerelateerde dingen die ik zo leuk vind bij Zoso: mijn collega’s, de informele sfeer en de vele uitjes en ‘innetjes’ die we samen doen.

Wat is je favoriete, door Zoso gemaakte, website?

Nog zo’n moeilijke vraag. Ik heb heel veel favoriete websites die door ons gemaakt zijn. Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik denk ik voor de Popronde website kiezen. Dat vind ik een heel tof project, en het was tevens een van mijn eerste grote websites die ik heb mogen bouwen.

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Ik durf het haast niet te zeggen, maar tijdens mijn afstudeerstage heb ik per ongeluk een database verwijderd, zonder dat we daar een backup van hadden. Gelukkig hebben we de database op andere manieren nog terug kunnen halen. Het is een fout die je maar 1 keer in je leven maakt en daarna nooit meer, ik ben er waarschijnlijk ook te voorzichtig door geworden: ik maak sindsdien van overal en alles een backup.

Is er iets in je (werkende) leven wat je graag over zou willen doen?

Nog zo’n moeilijke vraag, ik zou zo niets kunnen benoemen. Behalve dan dat ik graag de database niet per ongeluk verwijderd had!

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Ik heb niet iets specifieks wat ik kan benoemen, ik wil me gewoon blijven ontwikkelen in de dingen die ik doe en leuk vind.

Wie is Femke thuis?

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gister was een van de eerste mooie lente achtige dagen van dit jaar, dus ik heb lekker een eind gelopen met mijn hondje Dribbel.

Welke hobby’s vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ik vind het leuk om te gamen (vooral op de playstation 4, maar ook op de computer). Daarnaast lees ik graag en volg ik veel series. Ook hou ik erg van wandelen en fietsen, zeker in de lente en zomer.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Voor een grote geldprijs mag je me altijd wakker maken :-) Of de kerrieschotel zoals mijn moeder die maakt, maar dat heb ik liever als avondeten en niet midden in de nacht.

Waar verbaas jij je wel eens over?

Ik verbaas me denk ik het vaakst over andere mensen, en hoe zij sommige dingen kunnen doen.

Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

Arrogantie, en geen rekening houden met anderen.

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Behandel anderen zoals jij ook zelf behandeld wil worden. Helaas kent niet iedereen deze les in de wereld.

Als je een bekendheid zou mogen ontmoeten, wie zou je willen ontmoeten en waarom?

Om heel eerlijk te zijn zou ik het niet weten. Ik kan zo geen bekendheid benoemen die er voor mij uitspringt.

Is James Bond volgens jou een superheld?

Nee. Hij is te “normaal” om een superheld te kunnen zijn. Als ik aan een superheld denk, denk ik in eerste instantie aan iemand met superpowers, en die heeft hij niet. Alles wat hij kan, kun je bereiken met heel veel trainen en het hebben van leuke gadgets.

 

Ook benieuwd wie onze andere collega's zijn?