Werknemer in de spotlight: Brieneke

01 november 2017 • Frank Sonnemans
Deze week is Brieneke 5 jaar werkzaam bij Zoso, grofweg de helft van Zoso’s 10 jarige bestaan! Net als veel van haar collega’s heeft Brieneke ook de opleiding ICT & Media Design gevolgd, alleen is ze niet via een stagetraject bij Zoso terecht gekomen. Maar hoe dan wel? En wat doet Brieneke als ze niet aan het werk is? Lees het hier!

Op kantoor kennen we Brieneke (of Brien, for short) als fervent Game of Thrones fan, gamer, en dierenliefhebber. Samen met Femke maakt ze deel uit van het Zoso Boodschappenteam™ om het kantoor iedere dag van een goede lunch te voorzien, en in de pauze gooit ze graag wat dartpijltjes richting het dartbord. Daarnaast is Brien een gadgetfreak. Zo heeft ze bijvoorbeeld een Google Home speaker in haar huis en een automatische luchtbevochtiger op haar bureau. Er heeft zelfs ooit een heuse functionele katapult haar werkplek gesierd (en die is ook meerdere malen gebruikt). Wil je nog meer over Brieneke weten? Hieronder is ze zelf aan het woord!

 

 

Brieneke op het werk

Hoe ben je bij Zoso terecht gekomen?

Net als de rest bij Zoso ben ik afgestudeerd bij de ICT & Media Design opleiding in Eindhoven. Tijdens mijn afstuderen heb ik mij echter gericht op Game Design & Technology. Dat is iets wat mij nog steeds veel interesseert, maar waar ik toch niet iedere dag mee bezig wil zijn. De vraag was toen waar ik me wel iedere dag mee bezig zou willen houden. Mijn tante, Nan Schriks, houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling & Reïntegratie en besloot me te helpen. Via haar ben ik terecht gekomen bij Zoso. Zoso bestond toen nog uit Dick en Femke en ik zou er tijdelijk gaan proefwerken als developer. Een grote verandering die mij zeer positief beviel. Ik wilde graag blijven en Zoso wilde dat gelukkig ook! 

Hoe lang werk je al bij Zoso?

Mijn eerste werkdag was op 1 november 2012. Dus vandaag 5 jaar alweer!

Wat voor werkzaamheden doe je bij Zoso?

Ik hou me bezig met het schrijven van de code voor websites, webshops, webportals etc. Daarnaast begeleid ik onze stagiaires en doe ik bij grote projecten de interne projectbegeleiding. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in SEO en SEA zodat we de technische kant hiervan nog meer kunnen gaan toepassen in de online toepassingen die we ontwikkelen. En als we met z'n allen toe zijn aan een gezellige 'break' dan organiseer ik samen met Femke van Gemert leuke uitjes waar we met het hele Zoso en MijnRetail team aan deelnemen.

Wat vind je het leukste aan je baan bij Zoso?

Het werk is erg zwart/wit voor mijn gevoel. Simpel gezegd, het werkt of het werkt niet. En daar hou ik wel van!

De sfeer op het werk vind ik daarnaast ook erg belangrijk en een sterk punt van Zoso. Je hoort wel eens van vrienden dat ze collega’s hebben waar ze mee botsen of dat de leidinggevende nou niet de meest fijne persoon is om mee of voor te werken. Dat hebben we hier niet. Wat Zoso naar mijn mening goed doet is dat ze tijdens je sollicitatie niet alleen kijken naar wat je kan, maar ook hoe je in het team past. Met een vervelend gevoel naar werk gaan? Dat gevoel heb ik geen één dag gehad bij Zoso. Dat is in mijn beleving uniek en ook erg belangrijk als je veel tijd van je leven doorbrengt op werk. Dick streeft naar het maken van een plek waar je je thuis voelt. Zo was het dus ook geen probleem toen Femke en ik vroegen of we een aquarium bij ons bureau mochten. Fijn toch als je zo je eigen plek op werk kan creëren?

Wat is je favoriete, door Zoso gemaakte, website?

Er zijn veel websites waar ik trots op ben, of ik er nu zelf code voor geschreven heb, het project begeleid heb of dat mijn collega’s het gemaakt hebben, dat maakt allemaal niet uit. Als ik dus een favoriete website moet gaan kiezen ga ik daarom kijken naar de content van de website. Mijn keuze valt daarbij op de website van Igor, Arcane Atelier. Ik heb veel bewondering voor het werk wat Igor maakt. Dat zou ik ook wel willen kunnen! Zo nu en dan kan ik het niet laten om zijn nieuwe werk even te bekijken.

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Mijn grootste blunder was denk ik direct op mijn eerste werkdag. Ik ging voor het eerst op een iMac werken en moest mijn collega’s vragen hoe ik deze aan kon zetten. Dergelijke blonde momenten heb ik, ter vermaak voor mijn collega’s, met enige regelmaat.

Is er iets in je (werkende) leven wat je graag over zou willen doen?

Een saai antwoord, maar nee. Alles heeft bijgedragen aan waar ik nu sta en daar ben ik helemaal content mee!

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

In SEO en SEA. En hoe we de technische kant hiervan nog beter kunnen verwerken in de online toepassingen die we ontwikkelen.

 

Wie is Brieneke thuis?

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren ben ik naar de bioscoop geweest; Thor Ragnarok. Ik hou altijd wel van deze superhelden films (vooral als ze van Marvel zijn).

Welke hobby’s vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Op de nummer één staat overduidelijk gamen (World of Warcraft, Skyrim, Dragon Age, League of Legends en klassiekers zoals Age of Mythology). Als een echte multitasker gaat het gamen vaak gepaard met het kijken van series op Netflix. Behalve natuurlijk de geweldige serie Game of Thrones, die heeft mijn volledige focus nodig.

Als ik het voor elkaar krijg om het internet even links te laten liggen duik ik in de boeken van Raymond E. Feist. Daarnaast knuffel ik graag mijn mijn twee Siberische huskies Loki en Ravi en vind ik het leuk iedere zaterdag te kickboxen met vrienden en collega’s bij CrossFit Helmond.

 

 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Alles waarvan jij denkt dat ik leuk, interessant, of belangrijk zal vinden.

Waar verbaas jij je wel eens over?

Hoe vaak mijn vriend dingen kan vergeten. En dan krijg je vragen als “Wanneer hadden we ook alweer die verjaardag?”, “Hadden we iets staan dit weekend?”, “Wat moest ik ook alweer halen in de winkel?”, “Wie ben jij en wat doe je in mijn huis?”.

Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

Arrogantie, betweterigheid en liegen. En klagen/mopperen over situaties, maar vervolgens geen stappen ondernemen om deze situatie te veranderen.

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Dat je je eigen trots en koppigheid nooit in de weg moet laten staan van wat je werkelijk gelukkig maakt.

Als je een bekendheid zou mogen ontmoeten, wie zou je willen ontmoeten en waarom?

Zonder twijfel: Floor Jansen. Ze is een Nederlandse zangeres die zingt en heeft gezongen in de metal bands After Forever (tot 2009), Revamp, & Nightwish. Ze heeft een geweldige stem en blijft deze stem continu ontwikkelen. Daarnaast daagt ze zichzelf uit om nieuwe dingen met haar stem te proberen, met succes! 15 jaar geleden zei ik eens tegen een vriendin: “Als je de stem van Floor Jansen nou toch eens kon combineren met de muziek van Nightwish…”. Ik kan je zeggen dat ik door het dolle heen was toen Floor de zangeres van Nightwish verving in 2012 tijdens hun tour.

Wie had gedacht dat dat ooit zou gebeuren! Ze is lekker ‘down to earth’ en is volledig zichzelf. Een geweldige vrouw met een prachtige stem waar ik erg naar opkijk en trots op ben!

Is James Bond volgens jou een superheld?

Nee, James Bond is een spion voor de Britse overheid. Zijn karakter is, naar mijn mening, nooit geschreven/bedoeld als superheld. Hij doet zijn werk en is daar enorm goed in. Voor mijn gevoel heeft hij zelf niet, of in mindere mate, een gevoel van gerechtigheid zoals bijvoorbeeld Batman. Batman zie ik wel als superheld.

 

Ook benieuwd wie onze andere collega's zijn?