Zoso ≠ Zoso Fashion

31 juli 2019 • Dick van Lieshout
Inmiddels bestaan we 'officieel' ruim 12,5 jaar, maar de naam Zoso is er al iets langer. Een verhaaltje over het ontstaan van de naam.

Officieel is Zoso gestart op 6 november 2006. Inmiddels al weer bijna 13 jaar geleden. We krijgen vaak de vraag waar de naam vandaan komt. Heel erg spannend is het verhaal niet, maar bij deze voor in te zien.

Hoe het begon

Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met het internet, websites in het bijzonder. Ik was erg benieuwd hoe alle online technieken werkte. Het internet in het algemeen, e-mails versturen en browsen door websites. Al snel maakte ik websites voor de fun en voor vrienden. En zo af en toe ook een website voor een bedrijf of winkel om de hoek.

Destijds gebruikte mijn vader een e-mailadres die we hadden 'gekregen' van de internet provider World Online. Omdat World Online werd overgenomen door Tiscali moest ook het e-mailadres worden gewijzigd. Dat was natuurlijk niet handig. 

Het onstaan van de naam Zoso

Omdat we niet elke keer een ander e-mailadres wilden krijgen zodra de internetverbinding werd gewijzigd, zijn we gaan kijken naar een oplossing. De makkelijkste oplossing was het registreren van een eigen domeinnaam. Deze moest natuurlijk wel voldoen aan een aantal criteria. Om te beginnen, hij moet nog vrij zijn, kort en creatief. Na kort brainstormen kwamen we uit op zoso.nl.

Zoso is dus geen afkorting. Je schrijft het ook maar met één hoofdletter, vooraan. En niet ZoSo of Z.O.S.O. De naam hebben we geregistreerd in februari 2004.

ZoSo en Led Zeppelin

ZoSo, gespeld met een hoofdletter Z én hoofdletter S wordt vaak gebruikt als verwijzing naar het 4e album van Led Zeppelin en later de lopende ZoSo Tour van Led Zeppelin. Gitarist Jimmy Page besloot om het 4e album geen naam te geven, maar te laten bestaan uit 4 handgetekende symbolen, elk bandlid een eigen symbool. Het eerste symbool (Jimmy Page) lijkt ZoSo te spellen, waardoor er steeds vaker met deze naam naar het album gerefereerd werd. Het is nooit de intensie van Page geweest om het op een woord te laten lijken. (Bron: Wikipedia)

Het is toeval dat Led Zeppeling en ZoSo op het album heeft staan en dat wij de naam zijn gaan gebruiken. Het is leuk om te zien, maar er is verder geen connectie.

Zoso Online Developers ≠ fashion, kleding en meer mode

We krijgen wel eens telefoontjes van mensen die een vraag hebben over een jurk, topje of andere Zoso kleding. Helaas kunnen wij je daar niet bij helpen. 

Enige tijd geleden kwamen we erachter dat er nog een Zoso bestaat. In dit geval als merk voor kleding. Inmiddels overal verkrijgbaar, behalve bij onze Zoso in Helmond. Wij verkopen namelijk geen kleding of andere mode. In dit geval dien je bij Fashion All Over B.V. te zijn in Amsterdam. Bereikbaar op +31 (0)20 - 411 72 53.

Los van de naam hebben Zoso Fashion en wij verder geen connectie met elkaar.