Adobe Flash Player niet meer ondersteund

14 augustus 2019 • Dick van Lieshout
Flash Player is een programma, een plug-in voor je browser om interactieve inhoud, zoals websites en games af te spelen. Adobe heeft nu aangekondigd om vanaf eind volgend jaar te stoppen met de ondersteuning. Wat betekent dat voor jou?

Adobe Flash Player?

Flash Player van Adobe is al op de markt sinds 1996. Je kunt het nog steeds downloaden en installeren.

Flash Player was jarenlang heel populair (meer dan 1 miljard gebruikers). Toen Apple de iPad zónder Flash introduceerde leidde dat tot veel klachten van iPad gebruikers die veel websites niet meer optimaal konden gebruiken. Het leidde echter ook tot het de neergang van Flash. Zeker omdat er veel publiciteit en drukte ontstond over het niet veilig zijn van Flash en dat updates altijd veel te laat op de markt kwamen.

Heb jij een website die Flash gebruikt?

Er zijn nog websites waar je Flash Player voor nodig hebt, maar de meeste, moderne websites gebruiken géén Flash Player meer. Heb je zélf een website die Flash gebruikt? De kans is klein, maar twijfel je, informeer dan bij je websitebeheerder en laat je website aanpassen. Of wellicht is het tijd voor een nieuwe website …

MijnRetail. Maak je gebruik van MijnRetail? Geen zorgen; je hoeft niets te doen, want MijnRetail gebruikt geen Flash.

Zoso-klanten. Ook die hoeven zich nergens druk om te maken. Geen enkele website van Zoso-klanten gebruikt Flash.


Zoso-tip. Adobe stopt eind 2020 met de ondersteuning van Flash Player. Gebruikt jouw website nog Flash? De kans is klein, maar als het zo is, laat je site dan snel aanpassen. Zoso en MijnRetail websites gebruiken geen Flash. Geen zorgen dus.