Top 5 - Wat er in 2012 niet mag ontbreken op jouw website

04 januari 2012 • Josine van Berlo
Het nieuwe jaar is begonnen en het internet stroomt over van de lijstjes. Lijstjes met info over het afgelopen jaar, of met dingen over het nieuwe jaar. Om hier maar eens even lekker aan mee te doen, komt Zoso met de "Top 5 - Wat er in 2012 niet mag ontbreken op jouw website". 

We starten de lijst met:

5. Interactie en het gesprek aangaan met je klanten.

Internet 2012 draait om het creëren, aanhouden en vervolgen van het gesprek met je bezoeker of potentiële klant. Gebruik social media om klanten terug te laten keren naar je website, en stel je bezoekers gerichte en open vragen om ze hun stem te laten horen! Op deze manier vergroot je je publiek en zorg je dat je een blijvende indruk achter laat bij je doelgroep. Zij voelen zich immers door jouw vragen en interesse belangrijk en gehoord. 

4. Social media integratie

Denk aan de "Like" button, twitterfeed, youtube koppeling en op facebook een bedrijvenpagina. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, het gesprek aan gaan met je bezoeker is belangrijk. Door middel van een koppeling met social media creëer je  een gesprek met je doelgroep, of beter nog: gaat je doelgroep op eigen initatief met elkaar in gesprek op verschillende sociale media over jouw website! 

3. Mobiele versie van je website

De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Wie heeft er nou niet zo'n fancy telefoon waarvan bellen niet eens de belangrijkste functie is? Op je telefoon kun je immers lekker makkelijk internetten of apps gebruiken 'on the go', in de trein of op vakantie. Zorg dat je met je website ook voor smartphonegebruikers bereikbaar bent, zodat ze jouw website en contactgegevens ten alle tijden kunnen raadplegen. 

2. HTML5 in plaats van Flash

Eentje die in 2012 echt onmisbaar is, is het toepassen van de (onder andere) dynamische functies van HTML5. HTML5 opent deuren die voorheen alleen voor dynamische Flash websites geopend waren. Flash wordt slecht of geheel niet ondersteunt voor je mobiele apparaat of tablet, en HTML5 samen met CSS 3 zorgt er voor dat jouw speelse en dynamische website wordt weergegeven zoals dat de bedoeling was, zonder vervelende plug ins. 

Last but not least:

1. Combineer een professioneel design met een krachtig CMS

In 2012 gaan we voor tijdbesparing door het gebruiken van een krachtig CMS in combinatie met een goed design voor jouw website. Het Zoso CMS neemt frustratie weg bij het aanpassen en vullen van je website - iedereen kan aanpassingen doen met dit gebruiksvriendelijke systeem. Daarnaast zorgt een gebruiksvriendelijk web ontwerp voor een soepele navigatie. Zo krijgen zowel eigenaar, bewerker en bezoeker van jouw website de beste belevenis, zonder frustratie en zorgt Zoso dat de website gebruikt wordt waarvoor deze bedoeld is! 

Is jouw website al 2012-proof? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek of nodig ons uit samen jouw website door te nemen, wie weet wat we voor je kunnen betekenen! Heb je vragen, of weet je zelf nog een goede tip die ons lijstje niet heeft gehaald? Deel ze dan op onze Facebook pagina!