Een nieuw kantoor voor Zoso

07 februari 2019 • Dick van Lieshout
Eindelijk is het zo ver voor een kijkje in ons nieuwe kantoor! We zijn al ruim twee maanden aan het klussen en de laatste bouwwerkzaamheden zijn nog bezig, maar wat zijn wij blij met deze nieuwe kantoorruimte!

Sinds 2010 is Zoso gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw BCT te Helmond. Hoog tijd voor een eigen stekkie! In oktober 2018 werden de handtekeningen gezet onder het nieuwe huurcontract voor ons nieuwe pand: De authentieke vrijstaande kantoorvilla op de Prins Hendriklaan 25 te Helmond. Met meer dan 240m2 aan ruimte; de perfecte nieuwe plek voor Zoso.

blog_nieuwkantoor_buitenkant1.jpg

blog_nieuwkantoor_buitenkant2.jpg

Over het uitzicht hebben we ook niets te klagen!

blog_nieuwkantoor_uitzicht2.jpg

blog_nieuwkantoor_uitzicht.jpg

Bekijk in het onderstaande filmpje het nieuwe kantoor van Zoso vlak voor de verbouwing.

De verbouwing & inrichting

De nieuwe locatie biedt veel natuurlijk licht vanwege de diverse erkers en hoge raampartijen. Ook aan gevoel van ruimte was geen gebrek door het authentieke hoge plafond. Zoals ook op onze voorgaande locatie is er gekozen om de steigerhouten stijl mee te nemen naar het nieuwe kantoor. Inmiddels een kenmerkende en toepasselijke stijl voor Zoso. Om op het kantoor nog meer sfeer te maken hebben we programmeerbare Smart lampen opgehangen die automatisch aan gaan wanneer de eerste werknemer de werkvloer betreed. Daarnaast hebben we ook Smart deuren. Zodra we aankomen lopen gaan ze vanzelf open, en als we gaan, sluiten ze zich zelf ook weer automatisch af. Een Smart office dat van alle gemakken is voorzien!

Één van de eerste werkzaamheden die onder handen werden genomen waren de tussenmuren in wat, van origine, de grootste ruimte van de kantoorvilla was. Deze zijn verwijderd en teruggebracht naar de oorspronkelijke staat om zo een grote kantoortuin te creëren.

blog_nieuwkantoor_muren1.jpg

blog_nieuwkantoor_muren2.jpg

Een tweede stap was het vervangen van het tapijt met passend laminaat voor bij de steigerhouten meubelen.

blog_nieuwkantoor_vloer1.JPG

Voor de kantoorruimte van Bart (MijnRetail.nl) en mij is dezelfde stijl doorgetrokken als bij de kantoortuin. Aansluitend bij dit kantoor is een vergaderruimte te vinden voor klantoverleg.

blog_nieuwkantoor_vloer2.JPG

Vervolgens kwam het derde grote project: Een steigerhouten lamp van ruim 10 meter die over de gehele lengte van het kantoor moest komen te hangen. Na zorgvuldig alle berekeningen te hebben uitgevoerd werd deze unieke creatie aan het plafond bevestigd. Compleet met een Hue-lichtstrip om de grote kantoortuin van extra sfeer te voorzien. 

blog_nieuwkantoor_lamp3.jpg

blog_nieuwkantoor_lamp.JPG

Ondertussen werd er in de kelder hard gewerkt om een gat te maken in de muur. Dat klinkt misschien simpel, maar we zijn er een flink aantal uren zoet mee geweest. De muur was namelijk een paar bakstenen dik, en we hadden op het begin niet het juiste materiaal om er goed doorheen te komen. Dit alles mochten we vervolgens nog een keer doen, een stukje verderop in de kruipruimte stond namelijk nog zo’n zelfde muur! Waarom we eigenlijk een gat in de keldermuur moesten maken? Het luik naar de kruipruimte was dicht gelegd met laminaat, waardoor we een andere manier moesten verzinnen om in de kruipruimte te komen. Toen we eenmaal een gat hadden dat groot genoeg was om doorheen te kruipen hebben we aardig wat uurtjes in de kruipruimte doorgebracht om alle werkplekken te voorzien van stroom en ethernet kabels.

blog_nieuwkantoor_internetkabels1.JPG

blog_nieuwkantoor_internetkabels2.JPG

Zoals hierboven aangegeven zijn we reeds bezig met de laatste bouwwerkzaamheden, maar wat ligt er nog op de planning?

  • Ons nieuwe pand zal een aparte kantine krijgen. Onze grote steigerhouten tafel zal hier zijn terugkeer maken in een iets kleiner formaat.
  • De keuken wordt in zijn geheel vervangen met een nieuwe keuken.
  • Naast de 240m2 kantoorruimte hebben we nog een kelder van ca 100m2, waar een ontspanningsruimte gaat komen voor het kijken van films of voor het spelen van games.

Het resultaat

We zullen je nu niet langer laten wachten, tijd voor wat foto’s van onze nieuwe ruimte!

blog_nieuwkantoor.jpg

blog_nieuwkantoor_werkplekfemke.jpg

blog_nieuwkantoor_werkplekbrieneke.jpg

blog_nieuwkantoor_aquarium.jpg

We hebben het idee om in april een officiële opening te organiseren. Kan je niet wachten om ons nieuwe kantoor te zien of heb je gewoon zin in een kop koffie? Laat het ons vooral weten!


«