Wiki: Domeinnaam registeren / verhuizen

Klaar om een website te laten maken? Stap 1 is het bedenken van een domeinnaam. Hier kun je checken of je domeinnaam nog beschikbaar is. Is je domeinnaam nog vrij? Je kunt deze hier ook meteen laten vastleggen, dan weet je zeker dat 'ie vanaf nu van jou is en dat ook blijft. 

Controleer of je domeinnaam nog vrij is »

Laat jij je website door Zoso maken en heb je zelf al een domeinnaam geregistreerd? Het is de bedoeling dat deze url wordt ondergebracht bij Zoso, om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hier volgt een eenvoudige richtlijn hoe je er aan bij draagt dat de verhuizing van je domeinnaam naar Zoso zo soepel mogelijk verloopt: 

Het verhuizen van een .nl domeinnaam

Voor de verhuizing van je .nl domeinnaam naar Zoso hebben we een zgn. verhuiscode oftewel "token" nodig. Deze token kun je opvragen bij je huidige provider van de domeinnaam. Stuur deze code door naar Zoso zodra je deze hebt ontvangen, vervolgens dient Zoso de verhuizing in. Een .nl verhuizing is binnen enkele minuten geregeld. 

Het verhuizen van een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam

Voor het verhuizen van deze extensies hebben we een autorisatiecode nodig. Deze code kun je opvragen bij de huidige provider van je domeinnaam. Daarnaast dient de huidige provider je domein te unlocken, dus vraag ook daar naar in je email naar de provider. Zij sturen jou dan een een email om de domeinverhuizing goed te keuren. Deze email wordt verzonden naar het adres welke je zelf hebt opgegeven bij aanvraag van het domein. Is dit intussen gewijzigd, of weet je dat adres niet meer? Zorg dat jouw provider het emailadres aanpast naar het juiste. Kijk op Whois voor de provider.

Het verhuizen van een .eu/.be domeinnaam

De verhuizing van deze domeinnamen gaan per email. Verstuur de aanvraag voor verhuizing naar je huidige provider van je domeinnaam en je ontvangt vanzelf een email van je provider, waar je gevraagd wordt de verhuizing te bevestigen. Op whois.eu of op dns.be kun je kijken naar welk emailadres de email wordt verzonden. 

Ik heb een andere domeinextensie

Wil je een ander domein verhuizen? Neem dan even contact met ons op om de verhuisprocedure te realiseren.

Tijdens een verhuizing van je domein is je website even niet bereikbaar. Zolang de verhuizing gaande is, draait je website nog via je huidige provider. Tijdens het proces ontvang je van Zoso nieuwe inloggegevens.