MijnRetail.nl; een slim platform voor winkeliers

24 januari 2014 • Frank Sonnemans
Recentelijk zijn we een nieuw project gestart; MijnRetail.nl. Dit is een platform voor winkeliers waarmee ze makkelijk een website kunnen maken en een effectieve marketingstrategie kunnen toepassen.

Tuincentrum Van Der Velden

Zoals je eerder in de blog hebt kunnen lezen hebben we Tuincentrum Van Der Velden van een responsive website voorzien. Daarnaast nemen we echter ook een deel van de marketing voor onze rekening. Dit gebeurd met een bepaalde strategie, namelijk door online en offline media te matchen. Dit wil zeggen dat alle acties en evenementen via meerdere kanalen worden verspreid, zodat klanten ze meerdere malen zien. Dit gebeurd bijvoorbeeld via de website, Facebook, Twitter, een e-mail nieuwsbrief, flyers bij de ingang en de kassa en banners in de winkel.

Deze strategie is succesvol gebleken, zoals ook te lezen is op onze responsive case pagina.

MOOISTE strategie

De strategie zoals wij die bij het Tuincentrum hebben toegepast is, zonder dat we het wisten, al eens uitgeschreven door de Funtrepreneurs. Deze business-coaches hebben deze strategie de ´MOOISTE´ strategie gedoopt, wat staat voor ´het Matchen van Online en Offline Informatie door Systematisch Te Entertainen´. Vanuit deze strategie is MijnRetail.nl voortgekomen.

Wat is MijnRetail.nl?

MijnRetail.nl is een platform voor de zelfstandige ondernemer in de detailhandel. Via dit platform kan de ondernemer makkelijk de MOOISTE strategie toepassen om de interactie met het publiek te vergroten en een groter publiek te bereiken. De functionaliteit van MijnRetail.nl is volledig gericht op de zaken die een ondernemer nodig heeft om de MOOISTE strategie succesvol toe te passen.

logo-mijn-retail-bitmap.jpg

Beta fase

Op het moment van schrijven bevindt het project zich in de open beta fase. Dit wil zeggen dat het nog volop in ontwikkeling is, maar wel al open is voor aanmelding. De functionaliteit is momenteel zo vergevorderd dat het mogelijk is om een website aan te maken voor je bedrijf. Deze site is volledig responsive, dus de site past zich aan aan de grootte van het scherm. Het project zal in de toekomst stapsgewijs uitgebreid worden met functionaliteiten voor online media en offline media, zodat uiteindelijk de MOOISTE strategie zo effectief mogelijk kan worden toegepast.

Wat kun je met MijnRetail.nl?

Het opzetten van een website met MijnRetail.nl is een fluitje van een cent. Op het moment dat je je hebt aangemeld staat je site in principe al online. Na het invullen van basis info over je bedrijf is er al een volledig functionerende contactpagina gegenereerd, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Na het toevoegen van je bedrijfslogo en een mooie sfeerfoto staat de basis van je website al! Nu kun je iets dieper in detail gaan treden. Vul bijvoorbeeld je ´Over ons´ pagina aan, pas je openingstijden aan of schakel deze uit, voeg nieuws of een aanbieding toe, of misschien voeg je liever een vrije pagina toe die je naar eigen smaak in kunt richten. Dit en meer is momenteel allemaal mogelijk via MijnRetail.nl en dat allemaal in een handomdraai. Het invullen van je complete website zal maximaal 20 minuten in beslag nemen! Je bent meteen online vindbaar.

Voorbeelden

Er zijn momenteel al een aantal bedrijven die gebruik maken van MijnRetail.nl, bijvoorbeeld Chocolaterie Leopold en Wijnmetgarantie.nl. Daarnaast hebben we ook een demopagina. Heb je zelf een bedrijf maar nog geen website, of ken je iemand die nog geen website voor zijn bedrijf heeft? Overweeg het dan eens om je aan te melden voor MijnRetail.nl. Zolang het in de beta fase zit is het gratis, mocht dit veranderen dan stellen we je vooraf op de hoogte, je zit dus nergens aan vast.

Voor meer info en voorbeelden kun je MijnRetail.nl raadplegen, of like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven!

En nu?

Ga zelf aan de slag! Probeer het platform eens uit, of bekijk wat voorbeeld websites. Mis je iets of zie je verbeterpunten? Laat het ons weten op Facebook, Twitter of Google+!