Licht met bericht: ontwerp je eigen windlicht

26 september 2012 • Femke van Gemert
De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het realiseren van een nieuwe website voor een klant. Het gaat hierbij niet zozeer om een website, maar meer om een webapp. Het is namelijk een tool om je eigen windlichtjes te maken.

Windlichtjes, wat zijn dat?

Een windlicht is eigenlijk niets meer dan een theelichtje met een koker erom heen. Licht met bericht maakt deze windlichtjes speciaal door jou de mogelijkheid te geven je eigen windlicht te ontwerpen. Dit kan voor allerlei gelegenheden, zoals geboorte, trouwen, kerst of afscheid. Er zijn drie soorten windlichtjes: rond, ovaal en xxl. Rond en xxl bestaan uit een pagina, waarbij xxl een grote variant van rond is. Het ovale windlichtje bestaat uit twee pagina's.

Je ontwerpt je eigen windlicht met de webapp, door gebruik te maken van de al aanwezige afbeeldingen of je eigenste toe te voegen. Maak het af door tekst toe te voegen, zoals een gedicht of een citaat. Zo wordt het echt jou windlichtje, een windlicht dat past bij de gelegenheid.

screenshot 2 lmb.png
De ontwerptool om je eigen windlichtjes te maken.

Themasites

Naast de hoofdwebsite, Licht met bericht, zijn er speciale themasites gemaakt, die specifiek gericht zijn op een gelegenheid. Zo zijn de gebruikers omringt met informatie die alleen gerelateerd zijn aan zijn moment. Iemand die een windlicht gaat maken voor een uitvaart, hoeft geen informatie over trouwen of geboorte te zien en vice versa.

De eerste themasite die online staat is Afscheidslicht, deze richt zich speciaal op afscheid en uitvaart. Ontwerp een eigen windlicht om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van iemand, bijvoorbeeld met een mooie foto of zijn/haar levensmotto. Zo heb je altijd een mooie herinnering aan iemand.

In de toekomst zullen er nog meer speciale themasites komen, die zich speciaal richten op andere gelegenheden.

model-duo.jpegmodel-xxl.jpeg
Afbeeldingen van de drie verschillende windlicht modellen: rond, ovaal en xxl.

Uitvaartvakbeurs

Met de eerste themawebsite, Afscheidslicht, staat Licht met bericht momenteel op de uitvaartvakbeurs. Dit is een beurs waar verschillende bedrijven uit verschillende uitvaart disciplines bij elkaar wordt gebracht.

Op deze editie van de uitvaartvakbeurs is ook de VTU Innovatie & Inspiratieprijs gepresenteerd. Een prijs, die zoals de naam al zegt, wordt uitgereikt aan het bedrijf met het meest innovatieve en inspirerende product. Licht met bericht maakt kans op deze prijs, wij hopen van harte dat zij deze wint. Het product is in ieder geval innovatief en inspirerend genoeg.

Mocht je naar deze beurs gaan, loop dan vooral een keer langs bij Licht met bericht, standnummer 342. En als je dan toch daar bent, bezoek ook Mijn Pastel eens, standnummer 130, een andere klant van ons. Weet je niet meer precies wat Mijn Pastel was? Bekijk hier ons portfolio item over Mijn Pastel.

model-hoog_illustratie-boom_schommel_slider-970x531.jpeg
Voorbeeld van een afscheidslichtje.

Aan de slag!

Nieuwsgierig geworden naar deze windlichtjes? Ga dan snel naar www.lichtmetbericht.nl/ontwerpen en ontwerp je eigen windlicht. Wij zijn benieuwd naar jou creatie, dus deel deze vooral met ons op Facebook of Twitter!