Innovatie subsidie voor het Zoso CMS

15 oktober 2012 • Femke van Gemert
Binnen Zoso zijn wij steeds bezig met het door ontwikkelen van onze eigen producten, zoals het CMS. Sinds een aantal maanden zijn wij bezig met het uitdenken en uitwerken van een nieuwe, innovatieve functionaliteit voor het huidige CMS.

Subsidie?

Omdat de functionaliteit die we aan het uitwerken compleet nieuw en innovatief is, kwamen wij in aanmerking voor de WBSO subsidie voor innovatie. Deze subsidie wordt toegewezen aan projecten waarbij de techniek nog nooit ergens anders gezien, ontwikkeld of gebruikt is. Deze subsidie hebben wij deze week toegewezen gekregen! Dit is voor ons een mooi steuntje in de rug tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe functionaliteit.

Wat voor nieuwe functionaliteit dan?

Deze nieuwe functionaliteit zal niet iedereen te zien krijgen, omdat het meer een hulpmiddel is voor ons zelf en andere programmeurs. De nieuwe functionaliteit is namelijk een manier om via een klik en sleep interface een module te creëren. Modules worden altijd geprogrammeerd, waarvoor uitgebreide programmeerkennis nodig is. Hierdoor kunnen programmeurs die deze kennis niet hebben, maar bijvoorbeeld alleen werken met CSS en HTML, geen modules creëren. Zij hebben wel de juiste gedachtegang die nodig is om een module te kunnen creëren, maar niet de kennis om dat zelf te doen. Met de nieuwe functionaliteit in het CMS kunnen ze dit wel.

Voor Zoso is dit tijdwinst, omdat zo op een snellere en efficiëntere manier een module opgezet kan worden, door alle Zoso medewerkers. Daarnaast kan het ook andere bedrijven op het gebied van web ontwikkeling helpen, welke normaal gebruik maken van een "standaard" CMS zoals Wordpress of Joomla. Zij kunnen, door gebruik te maken van ons CMS, zelf een maatwerk CMS aanbieden aan hun klanten. Hierdoor kunnen ze een veel groter vakgebied benaderen, omdat ze nu veel meer mogelijkheden hebben.

En de rest van het CMS dan?

Naast deze grote nieuwe functionaliteit blijven we ook altijd bezig met het doorontwikkelen van het Zoso CMS. Een van de andere punten die op dit moment de aandacht heeft is het CMS design, dit sluit niet meer aan bij de huidige Zoso huisstijl. Daarnaast nemen we alle feedback die we terug krijgen van klanten mee in het CMS, zodat het altijd perfect aansluit bij de klant.

Jouw mening telt!

Wat vind jij, als klant zijnde, van ons CMS? Heb je nog nooit met ons CMS gewerkt, wat vind je dan dat een goed CMS moet hebben? Wij zijn ook heel benieuwd naar wat jullie vinden van de nieuwe functionaliteit, dus laat het ons snel weten op Twitter of Facebook!