Popronde 2012

24 augustus 2012 • Femke van Gemert
Sinds enige tijd staat de vernieuwde Popronde website voor 2012 online. Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt. Zoso onderhoudt de gehele Popronde website.

Wat is Popronde?

Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid om zich te presenteren buiten hun eigen regio en tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een bepaalde muziekstijl en geeft een goed overzicht van wat er op muziekgebied, naast de mainstream, in Nederland gebeurd.

Jaarlijks wordt er uit de circa 1000 aanmeldingen een selectie gekozen van 100 bands. Deze selectie wordt gekozen door grote namen binnen de Nederlandse muziekwereld, zoals mensen van 3FM, De Wereld Draait Door en 3VOOR12.

Popronde is geen wedstrijd, maar een kweekvijver en biedt bands een opstap aan naar zalen buiten de eigen regio en naar een groter publiek. Bands als Blaudzun, Go Back To The Zoo, Racoon, Handsome Poets, Voicst en De Staat zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak meereisden met de Popronde.

Wat cijfertjes voor 2012

  • 31 steden
  • 1020 band aanmeldingen (een record aantal!)
  • 950 optredens
  • 600 deelnemende podia
  • Minstens 80.000 verwachte bezoekers


Vernieuwingen

Dit jaar heeft Zoso ervoor gezorgd dat de website, vanaf welk apparaat dan ook, goed te bekijken is. Elk apparaat (een smartphone, tablet of computer) heeft een eigen layout gekregen zodat de website alleen informatie toont die relevant is voor de gebruiker op dat moment. Dit wordt ook wel responsive webdesign genoemd. Geen idee wat dat is? Lees onze blog hierover dan eens door! En probeer het vooral zelf uit door de website te bekijken op verschillende apparaten of door je browser venster te verkleinen en vergroten.

Naast het responsive design is ook de muziek speler vernieuwd. Voorheen kon je alleen naar bands luisteren op de website, nu kun je ook een afspeellijst kiezen zoals een stad of een genre.

Benieuwd geworden?

Neem dan snel een kijkje op www.popronde.nl en luister vooral eens naar de muziekspeler! Laat ons dan ook meteen even weten wat je er van vindt op Facebook of Twitter!