Onze eigen webshop, Schaduwland, staat live!

09 juni 2020 • Femke van Gemert
Een tijd geleden besloten wij een webshop in eigen beheer op te zetten. Zo kunnen we makkelijk allerlei (nieuwe) technieken testen, en onze klanten nog beter van dienst zijn. Benieuwd naar wat we zijn gaan verkopen? Lees dan snel verder!

Al enige tijd speelde wij met het idee om een eigen webshop te gaan opzetten. We ontwikkelen en onderhouden natuurlijk een groot aantal webshops, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen de website zelf. Ook wilde we graag een playground, een plaats waar we kunnen experimenteren met (nieuwe) technieken en services, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Alleen was de grote vraag; wat gaan we verkopen?

Het liefst wilde we een product wat we makkelijk konden inkopen, of liever nog, vanuit een leverancier of een van onze klanten konden laten verzenden. We hebben daarom met verschillende klanten gesproken, en uiteindelijk vonden we het perfecte product: Schaduwdoeken! Dit product kon rechtstreeks vanuit de leverancier naar de klant gestuurd worden, waardoor wij zelf geen voorraad hoeven te hebben. Daarnaast is het een redelijk niche product, waardoor we bijvoorbeeld lagere advertentie kosten hebben. Hierdoor kunnen we ook met advertenties uitgebreid experimenteren en zoeken naar de beste opties.

Nu we het perfecte product hadden, was het tijd voor een bedrijfsnaam (en domeinnaam). Na een brainstorm sessie zijn we uitgekomen op Schaduwland. Volgens ons een goede weergave van het product dat we gaan verkopen, met mogelijkheden voor uitbreiding (bv. parasols en dergelijke).

Daarna was het tijd voor een website. We hadden meteen al 1001 ideeën om alles te automatiseren en te koppelen met elkaar, maar we besloten om zo klein mogelijk te beginnen, en gaanderweg steeds meer uitbreidingen toe te voegen. Zo hadden we al redelijk snel een basis webshop met iDeal betaalmogelijkheid staan.  

En nu? Nu is het even afwachten op de bestellingen! 

Benieuwd geworden naar onze eigen webshop? Neem dan snel een kijkje op Schaduwland! En heb je zelf een mooie schaduwdoek nodig voor je tuin of balkon? Je weet ons nu te vinden :-)