Facebook Timeline voor bedrijven

10 april 2012 • Femke van Gemert
Anderhalve week geleden zijn alle Facebook pagina's voor bedrijven omgezet naar de nieuwe Timeline layout. Een van de grootste veranderingen hierbij is de komst van de cover photo, wij geven hier een paar tips om deze zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Cover photo?

Naast de profielfoto is er nu ook de cover photo. Een grote horizontale afbeelding bovenaan je pagina die verschillende nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. De afmetingen van deze cover photo zijn 851 bij 315 pixels. Je kunt hier je laatste product laten zien, een bedrijfsfoto, een mooie collage, etc. Let wel op dat je hier geen aanbiedingen, call-to-actions of contact informatie laat zien, dit keurt Facebook niet goed.

Vergeet je profielfoto niet

Met deze nieuwe grote cover photo kun je je creativiteit de vrije loop laten, maar vergeet daarbij je profielfoto niet! Het is natuurlijk het mooiste als deze twee op elkaar in spelen. Daarnaast ziet niet iedereen je cover photo (deze is alleen te zien op je bedrijfspagina), dus blijft je profielfoto een belangrijke factor in herkenning en aantrekking voor gebruikers. De afmetingen van je profielfoto zijn 180 bij 180 pixels.

Voorbeelden

coverphoto_fanta.jpg

 

Ga zelf aan de slag

Wij hebben een Illustrator bestand gemaakt waarin de cover photo en profielfoto precies op elkaar ingesteld staan met de juiste afmetingen. Download dit bestand dus snel en ga zelf aan de slag met het maken van de perfect profielfoto en cover photo!

download_coverphoto.png

Wij zijn ook nieuwsgierig naar wat jullie vinden van onze Timeline, laat dit even weten op onze Facebook pagina en show dan meteen je eigen creatie!

coverphoto_pastel.jpg