Zoso Online Developers

Website ontwikkeling

Onder website ontwikkeling valt het gehele proces dat nodig is om een website tot stand te brengen. Van front-end tot back-end. Van het designproces tot en met de lancering en zelfs daarna, wanneer er updates moeten worden uitgevoerd om de website up-to-date te houden.

Website bureau

Bij een website bureau, zoals Zoso, werken website ontwikkelaars en webdesigners. Je kunt hier terecht wanneer je een nieuwe website, dashboard, app o.i.d. wil laten maken.

Zoso

In 2006 begon Dick van Lieshout met zijn online developers bedrijf Zoso. Zoso helpt bedrijven aan een moderne website, ontwikkelt online software, platformen, marktplaatsen, HR-portals, overheidswebsites en meer. Allemaal op maat.

Lees meer »

Web developer

Bij zoso werken met name web developers; mensen die zijn opgeleid om het proces van de ontwikkeling van een website of app van begin tot eind uit te voeren. Van design tot de bouw tot de lancering.

Website op maat

Met een website op maat wordt bedoeld dat er geen standaard lay-out of template wordt gebruikt. Bij het ontwerp van de website wordt eerst in kaart gebracht wat de wensen en behoeften van zowel de gebruiker als de beheerder zijn.

Website laten maken

Wanneer je een website wil laten maken dan kun je het best op zoek gaan naar een web developer of een web developer bureau.

Meer informatie »

Programmeren

Programmeren is eigenlijk het geven van instructies aan een computer. De programmeertaal waarin deze instructies worden gegeven ziet er voor een leek vaak ingewikkeld uit.

Programmeur

Een programmeur is iemand die programmeertaal of code kan begrijpen en schrijven. Hiermee schrijven zij nieuwe software.

Frontend

De frontend, letterlijk vertaald; voorkant, van een website is het gedeelte dat de gebruiker ziet wanneer een website bezocht wordt.

Backend

De backend, letterlijk vertaald; achterkant, van een website, zorgt ervoor dat de frontend werkt. Door middel van code wordt er aan de achterkant van de website, op een voor de gebruiker verborgen plek, voor gezorgd dat de website naar behoren functioneert.

Progressive Web App

Een Progressive Web App (PWA) is een website met de functionaliteiten en gebruikservaring van een app. Een PWA kan voor een groot deel ook offline gebruikt worden.

Html

HyperText Markup Language (HTML) is een programmeertaal voor webpagina’s. Documenten in HTML kunnen worden geopend en gelezen door een webbrowser. Hierdoor kan de webbrowser vervolgens de inhoud weergeven als webpagina.

Java

Java is een programmeertaal waarmee een programmeur ieder type applicatie kan ontwikkelen, dat in ieder type browser uitgevoerd kan worden.

Python

Python is een programmeertaal dat veel gebruikt wordt voor de ontwikkeling van webapplicaties en data science. In principe kan Python overal voor gebruikt worden.

PHP

Hypertext Preprocessor (PHP) is een scripttaal, die geschikt is voor het schrijven van kleine programmaatjes om veelvoorkomende opdrachten te automatiseren. PHP is een server side scripttaal.

Leer meer over CakePHP »

Software developer

Een developer houdt zich bezig met het programmeren van software. Zij ontwikkelen websites, softwareprogramma’s, app’s en applicaties. Andere titels voor een softwareontwikkelaar zijn programmeur of applicatieontwikkelaar.

Lees meer »

Website optimalisatie

Alle marketing technieken en technische optimalisatie die toegepast kan worden op een website om meer bezoekers aan te trekken of conversies te verkrijgen, noemen we website optimalisatie. SEO is de bekendste vorm van website optimalisatie en zet in op de optimalisatie voor zoekmachines.

Lees meer over SEO »

Computer

Een computer is een elektronisch apparaat dat informatie en gegevens opslaat, ophaalt en verwerkt. Een computer werkt op basis van de binaire code welke uit twee tekens (bits) bestaat; 0 en 1. Doordat deze bits reeksen vormen van (standaard) acht bites (byte), kunnen er veel verschillende tekens mee worden weergegeven.

Website

Een website bestaat uit minimaal een homepagina en meestal meerdere andere webpagina’s op het wereldwijde web. Op deze pagina’s kunnen allerlei soorten gegevens of beelden weergegeven worden.

Internet

Het internet is een netwerk dat alle computers over de hele wereld met elkaar kan verbinden. Hierdoor kunnen mensen met elkaar communiceren. Hoe dit precies werkt is een ingewikkeld verhaal. Het internet wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen computers, servers, kabels, software en satellieten.

Browser

Een browser is een programma waarmee je het internet op kunt. Er zijn verschillende browsers zoals Internet Explorer, zijn opvolger Edge, Google Chrome en Safari.

Online

We noemen iets online wanneer iets op het internet gebeurt en dus een actieve verbinding heeft met een netwerk.

Google

Google is een groot Amerikaans bedrijf dat internetdiensten aanbied. De bekendste en meestgebruikte dienst is de Google zoekmachine.

Een google account aanmaken »

Domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam voor een pagina op internet of een mailadres.

Domeinnaam registreren of verhuizen »

Webpagina

Een webpagina is één pagina van het grotere geheel; een website.

Web app

Een web app is een software programma dat te bereiken is via het internet.

Lees meer »

Webshop

Een webshop is een online winkel waar goederen of diensten verkocht worden.

Sitespeed

De sitespeed is (letterlijk vertaald) de snelheid van een website. In een sitespeed rapport staan verschillende gegevens zoals Page Load Time en Domain Lookup Time.

Portalen

Een portaal is een webpagina die toegang geeft tot verschillende informatiebronnen over eenzelfde onderwerp. Op portalen staan veel linkjes naar andere websites.

CMS

Het Content Management Systeem (CMS) is een programma waarmee je een website kunt bouwen en onderhouden. Een van de bekendste is Wordpress.

CRM

Het Customer Relationship Management (CRM) is ene programma waarmee organisaties hun klantenbestand kunnen beheren.

Customer journey

De customer journey, of klantreis, volgt de klant van de oriënterende fase tot na de aankoop. Het is een strategisch model dat het klantcontact met een bedrijf visueel kan maken.

Webdesign

Webdesign is de breed omvattende term voor het ontwerpen van webpagina’s. Het gaat hier om zowel de grafische vormgeving als de gebruikservaring.

Mock-up

Bij het ontwerpen van een nieuwe website wordt vaak als eerste stap een wireframe, of mock-up, gemaakt. Een wireframe is een schematische weergave van een webpagina, een soort bouwtekening in grijstinten, welke de structuur van de website (sitemap) in kaart dient te brengen, zonder de precieze inhoud bekend te maken. Hierdoor kan de klant zien wat allemaal mogelijk is.

UX-design

Bij user experience design (UX-design)wordt tijdens het ontwerpproces uitgegaan van de ervaring van de eindgebruiker, de gebruikservaring dus. Doel van zo’n design is het optimaliseren van de customer journey.

UI-design

Het user interface design (UI-design) is het grafisch ontwerp van een webpagina. Waar een UX-designer het ontwerp op functionele aspecten beoordeelt, doet een UI-designer dat op emotioneel vlak en ontfermt zich over de totale uitstraling van een webpagina. Het gaat hierbij om de uitstraling, de leesbaarheid, de kleurenpsychologie en de interactie.

CSS

Cascading Style Sheets (CSS) is een programmeertaal die zorgt voor de opmaak van HTML bestanden. Zonder deze opmaak, zouden websites er heel raar uit zien.

Content

Content wordt in de media gebruikt als benaming voor de inhoud van een dienst of product. Content kan bestaan uit platte tekst of afbeeldingen en video’s. Content is simpelweg een middel om de doelgroep te bereiken.

SEO

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Google scant je website regelmatig en geeft deze een score. Hoe hoger de score, hoe hoe hoger de website in de zoekresultaten zal komen te staan. Het beoordelen van websites door Google wordt indexeren genoemd. Je website kan scoren op twee vlakken:

- Content; Teksten met veelgebruikte zoekwoorden erin verwerkt, een duidelijke tekstopbouw, goed gebruik van kopjes en een duidelijke meta beschrijving scoren hoger. Dit komt omdat je website met deze gegevens sneller gelezen en dus geïndexeerd kan worden door Google, waardoor deze je website eerder als betrouwbaar zal zien.

- Technische SEO; Google zal je website ook makkelijker kunnen indexeren wanneer je website een logische, duidelijke structuur heeft. Denk hierbij aan een duidelijke site-navigatie, werkende pagina’s (zonder foutmelding) en niet te lange URL’s.

Lees meer »

SEA

Search Engine Advertising (SEA) is een vorm van online marketing waarbij zoekmachines, zoals Google, worden ingezet. In Nederland noemen we dit vaak zoekmachine adverteren of SEA. Met SEA kun je ervoor zorgen dat mensen die zoeken op jouw gebruikte zoekwoorden, jouw advertentie te zien krijgen bovenaan in de lijst met de zoekresultaten.

Lees meer »

Blog

Een Blog is een online artikel met als doel om de lezer te informeren of inspireren. Voor een bedrijf heeft het regelmatig plaatsen van blogs enkele voordelen; Goede content op je website zorgt voor betere vindbaarheid op Google. Blogs zijn zeer geschikt om nieuwe content op je website te plaatsen. Je komt professioneel over en laat zien dat je verstand van zaken hebt. Je bouwt een band op met je doelgroep doordat je regelmatig iets van je laat horen.

Content creatie

Bij content creatie staat de behoefte van de bezoeker centraal. Goede content zorgt voor vermaak, en is relevant en nuttig voor de bezoeker. Alle content die gecreëerd wordt zou aan moeten sluiten bij dit doel. Content creatie is dus niet het schrijven van een vluchtig tekstje, maar een blog, infographic, animatie, video, nieuwsbrief etc., vallen daar wel onder.

Lees meer »